Home Algemeen Mierenoverlast? Schakel een professional in!

Mierenoverlast? Schakel een professional in!

0
Mierenoverlast? Schakel een professional in!

Ondanks het feit dat mieren belangrijk zijn voor ons ecosysteem, kunnen ze ook voor veel overlast zorgen. Ze kunnen etenswaren besmetten en zelfs bestrating laten verzakken. Doordat ze met zoveel zijn kan de schade groter zijn dan je zou verwachten van een beestje van zijn formaat. Omdat ze met zoveel zijn is het van belang om ze goed te laten bestrijden, professioneel mieren bestrijden doe je zo. Schakel een bestrijder in, een heel mierennest bestrijden met doe-het-zelf producten is nagenoeg onmogelijk!

Een mierenplaag herkennen

Een mierenplaag kun je op een aantal manieren herkennen. Wanneer je een plaag hebt, zie je regelmatig een groep mieren lopen in of rond de keuken. Je constateert een kleine donkere bult, in de muur of in de tuin, dit kan een mierennest zijn. Wetende dat mieren in de zomer niet actief zijn en richting huizen en bedrijfspanden trekken, is het goed om maatregelen te treffen om een mierenplaag te voorkomen. Mieren komen voornamelijk af op eten, het zijn zoetekauwen. Probeer daarom niet te knoeien, doe je dit toch? Ruim het dan meteen op. Probeer daarnaast om oppervlakken waar voedsel op kan liggen, schoon te houden, zoals het aanrecht. Zorg dat mieren het huis niet in kunnen komen door kieren bij de kozijnen te dichten. Het belangrijkste is om geen etensresten te laten slingeren, dit trekt voornamelijk in de zomer mieren aan.

Professionele mierenbestrijding

Wanneer je een mierenplaag ontdekt is het tijd om een professional in te schakelen. De professional gaat op zoek naar de oorzaak. Omdat er veel verschillende soorten mieren zijn, zal de bestrijder eerst kijken om welke soort het gaat en daar zijn bestrijdingsplan op afstemmen. Aan de hand van vragen probeert hij een beeld te vormen van de omvang van het probleem. Voor de meeste soorten ongedierte geldt dat de bestrijder langs moet komen voor een inspectie. In het geval van mieren is dit niet altijd noodzakelijk. Wanneer je aan kunt geven hoe de mieren er uit zien, waar ze voornamelijk zitten en welke paden ze volgen, is het voor de bestrijder vaak al duidelijk welke bestrijding er vereist is. De bestrijder zal alle mieren doden, zowel de zichtbare als ook de koningin en de larven, om de kans op herhaling te verminderen. Vaak is een mierenplaag binnen enkele dagen opgelost, wanneer een professional aan de slag gaat. Mieren kunnen bestreden worden met lokaasgel op insecticide. Insecticide is alleen in huis toegestaan, lokaasgel kan zowel binnen als buiten gebruikt worden. Mieren in huis bestrijden is lastiger dan buiten, wanneer er met insecticide bestreden wordt, dien je minimaal twee uur het huis te verlaten. Daarna ben je echter wel snel van het probleem af. Hou er rekening mee dat er altijd meerdere mierennesten aanwezig kunnen zijn. Vaak is het probleem snel opgelost, maar wanneer er mieren rond blijven kruipen, is het probleem waarschijnlijk groter! Wacht niet te lang met het inschakelen van een bestrijder, hoe sneller je begint, des te sneller ben je van het probleem af.