Hoe ik mijn leven heb verduurzaamd

-

Verduurzamen is in de huidige maatschappij een steeds belangrijker onderwerp. Ik heb dan ook besloten om op een duurzamere manier te gaan leven. Nu zijn er tal van manieren om je leven te verduurzamen. In deze blog zal ik het hebben over hoe ik duurzamer ben gaan leven en mijn CO2 afdruk probeer te beperken.

Groene stroom

Ik ben overgestapt op groene stroom. Ik had altijd het gevoel dat groene stroom vele malen duurder zal zijn dan grijze stroom, maar dat blijkt best mee te vallen. Daarnaast was ik me in voorgaande jaren ook niet bewust hoe eenvoudig het eigenlijk is om groene stroom op te wekken. In het verleden had ik het gevoel dat het niet uitmaakt of ik groene of grijze stroom heb. Dit is realistisch gezien ook zo, maar als iedereen zo zou denken zullen we nooit overstappen op groene stroom. Ik vind dan ook dat we met ze alle onze verantwoordelijkheid moeten pakken.

Elektrisch rijden

Ik ben ook overgestapt naar een elektrische auto. Ik had het geluk dat de leasetermijn van mijn vorige auto net was afgelopen was en ik vrij was om een nieuwe auto te kiezen. Ik heb lang getwijfeld tussen een elektrische en een hybride auto. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een elektrische auto, omdat dit toch net wat beter is voor het milieu. Daarnaast maak ik geen verre reizen met mijn auto en kan ik de auto thuis en op mijn werk opladen.

Groendak

Ik had wat problemen met mijn dak en was dan ook toe aan een dakrenovatie. Ik heb toen na lang wikken en wegen besloten om een groendak aan te leggen. Een groendak is een dak waar bijvoorbeeld gras of andere beplanting op is geplaatst. Er zijn tal van voordelen van een groendak ten opzichte van een normaal dak. Zo absorbeert een groendak regenwater en zorgt het voor een schonere lucht rondom het huis. Buiten deze voordelen voor het milieu, heeft een groendak ook nog persoonlijke voordelen. Een groendak isoleert namelijk enorm goed in vergelijking normale daken. Hierdoor heb ik veel minder last van omgevingsgeluid.

Het scheiden van plastic

Het klinkt misschien raar dat ik nu pas ben begonnen met het scheiden van plastic, maar in de gemeente waar ik woon wordt plastic niet los opgehaald. Hierdoor moet ik alle plastic zelf verzamelen en naar een plastic inleverpunt brengen. Hier had ik eigenlijk nooit zoveel zin in. Maar toen ik een documentaire zag over plasticvervuiling de oceaan ben ik gelijk begonnen met het verzamelen van plastic, we hebben namelijk een enorm plastic probleem.

Deel dit artikel

Recente berichten

Zomer, Zon en Strand: Een Gids voor Vakantie met je Hond

Het is weer zomer en de temperaturen lopen weer op. Wat is er nou leuker dan deze hete zomerdagen door te brengen met je...

Het beste gereedschap voor houtbewerking

Houtbewerking is simpelweg geweldig. Of je dit nu doet als hobby om mooie sculpturen te maken, of dat je een klusje omtrent houtbewerking hebt...

De grote verschillen tussen druivenrassen

Als wijnliefhebber drink je vast graag een lekker wijntje, of dit nou is als je aan het dineren bent of gewoon eens tussendoor. Er...

Een Toscaanse Jasmijn is een echte aanwinst in iedere tuin

Heb  je een balkon, dakterras of tuin en vind je dat deze buitenruimte wel wat kleur en geur kan gebruiken? Dan hoef je niet...

Een lening oversluiten kan je geld opleveren

Wanneer je direct geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je pech hebt, dan kun je natuurlijk een persoonlijke lening aanvragen. Een persoonlijke lening zorgt er...

Categorie├źn

Comments