Hoe ik mijn leven heb verduurzaamd

-

Verduurzamen is in de huidige maatschappij een steeds belangrijker onderwerp. Ik heb dan ook besloten om op een duurzamere manier te gaan leven. Nu zijn er tal van manieren om je leven te verduurzamen. In deze blog zal ik het hebben over hoe ik duurzamer ben gaan leven en mijn CO2 afdruk probeer te beperken.

Groene stroom

Ik ben overgestapt op groene stroom. Ik had altijd het gevoel dat groene stroom vele malen duurder zal zijn dan grijze stroom, maar dat blijkt best mee te vallen. Daarnaast was ik me in voorgaande jaren ook niet bewust hoe eenvoudig het eigenlijk is om groene stroom op te wekken. In het verleden had ik het gevoel dat het niet uitmaakt of ik groene of grijze stroom heb. Dit is realistisch gezien ook zo, maar als iedereen zo zou denken zullen we nooit overstappen op groene stroom. Ik vind dan ook dat we met ze alle onze verantwoordelijkheid moeten pakken.

Elektrisch rijden

Ik ben ook overgestapt naar een elektrische auto. Ik had het geluk dat de leasetermijn van mijn vorige auto net was afgelopen was en ik vrij was om een nieuwe auto te kiezen. Ik heb lang getwijfeld tussen een elektrische en een hybride auto. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een elektrische auto, omdat dit toch net wat beter is voor het milieu. Daarnaast maak ik geen verre reizen met mijn auto en kan ik de auto thuis en op mijn werk opladen.

Groendak

Ik had wat problemen met mijn dak en was dan ook toe aan een dakrenovatie. Ik heb toen na lang wikken en wegen besloten om een groendak aan te leggen. Een groendak is een dak waar bijvoorbeeld gras of andere beplanting op is geplaatst. Er zijn tal van voordelen van een groendak ten opzichte van een normaal dak. Zo absorbeert een groendak regenwater en zorgt het voor een schonere lucht rondom het huis. Buiten deze voordelen voor het milieu, heeft een groendak ook nog persoonlijke voordelen. Een groendak isoleert namelijk enorm goed in vergelijking normale daken. Hierdoor heb ik veel minder last van omgevingsgeluid.

Het scheiden van plastic

Het klinkt misschien raar dat ik nu pas ben begonnen met het scheiden van plastic, maar in de gemeente waar ik woon wordt plastic niet los opgehaald. Hierdoor moet ik alle plastic zelf verzamelen en naar een plastic inleverpunt brengen. Hier had ik eigenlijk nooit zoveel zin in. Maar toen ik een documentaire zag over plasticvervuiling de oceaan ben ik gelijk begonnen met het verzamelen van plastic, we hebben namelijk een enorm plastic probleem.

Deel dit artikel

Recente berichten

Klein maar fijn

Het is vaak een uitdaging om een kleine badkamer er goed uit te laten zien en comfortabel te maken. Maar met de juiste planning...

Hoe raad je mensen aan hun economische effect op het milieu te minimaliseren tijdens hun reis in februari?

Reizigers die zich bewust zijn van hun milieu-impact, kunnen op verschillende manieren hun economische effect minimaliseren tijdens hun reis in februari. Milieubewust reizen is...

Wat is het huidige niveau van recycling ten opzichte van regulier papier?

Recycling heeft een enorme impact op het milieu, waardoor het van cruciaal belang is om te weten hoe het huidige niveau van recycling ten...

In hoeverre is energiemonitoring vereist in bedrijven of projectlocaties met een hoge energiedemand vooraleer we overstappen naar hernieuwbare bronnen door middel van verduurzaming van...

Energiemonitoring is een essentieel onderdeel geworden van het verduurzamen van de infrastructuur, waar bedrijven en projectlocaties met een hoge energiedemand toe overstappen op hernieuwbare...

Wonen twente

Wonen in Twente: de perfecte locatie voor environmentalists Twente is de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame levensstijl. Met zijn...

Categorie├źn

Comments