Maandag is mijn lieveling dag

-

Veel mensen zullen gek opkijken als ik hen vertel dat maandag mijn lieveling dag is. Vaak vragen zij dan of ik vrij ben op die dag. Als ik antwoord met een simpele ‘nee’ gaan de wenkbrauwen vaak omhoog. Maar het is echt waar, maandag is mijn lievelings dag. Officieel begint de week op zondag maar gevoelsmatig is dat voor mij toch echt maandag. Dan beginnen we immers weer na het weekend met werken of school. Voor velen begint dan de stress op zondagavond al. Maar voor mij niet. Ik besteed vijf dagen in de week aan mijn studie en werk daarnaast ook nog. En hoe ik dat doe is eigenlijk heel simpel: Ik houd van wat ik doe.

Slaperig maar vrolijk

Mijn dag is goed wanneer ik slaperig maar vrolijk opsta en op precies die manier ook weer naar bed ga. Twee jaar geleden zat ik er heel anders in. Ik kreeg al buikpijn als ik ’s ochtends de wekker af hoorde gaan. Na meermaals een bezoek te hebben gebracht aan de huisarts besloot ik dat het anders moest. Samen met mijn partner ging ik aan tafel zitten en toen de avond om was, hadden we plannen gemaakt voor een leven voor mij wat er heel anders uit ging zien. Ik zou een andere studie gaan doen, ontslag nemen bij mijn werk en we zouden verhuizen. Verhuizen? Ja zeker, samen met mijn partner woonde we in een huis wat veel te groot was voor ons twee. Ik was dan ook heel mijn weekend, iedere week, kwijt aan schoonmaken en opruimen. Het was een spannende onderneming maar ik heb geen spijt.

Wat is de kans?

Schrijven was altijd al mijn passie geweest en toen ik een opleiding vond die hierin faciliteerde besloot ik ervoor te gaan. Vanuit de hele Benelux waren er zo’n 300 aanmeldingen. Er worden ieder jaar maar 25 mensen aangenomen maar het geluk was met mij. Ik begrijp dat dat niet voor iedereen zo uitpakt maar nooit geschoten is altijd mis. Met het werk liep het iets anders. Ik heb veel gesolliciteerd maar iedere keer was het toch net niet wat ik zocht. Mijn partner zei toen: “Op deze manier zit je zo weer in die sleur.” Ik heb toen intensief gezocht naar iets wat mij 100% aansprak en ondanks dat dat inderdaad even zoeken was, heb ik het gevonden.
Eigenlijk een soort persoonlijke duurzame inzetbaarheid. Ik werk nu hard, ben gezond en vrolijk en daar wordt niet alleen ik gelukkiger van maar ook de mensen op mij heen. Mijn werkgever ziet dat terug en soms vraagt hij er zelfs naar dan herinner ik hem eraan hoe belangrijk duurzame inzetbaarheid binnen een bedrijf is.

Deel dit artikel

Recente berichten

Hoe bescherm je je woning tegen alle weersomstandigheden?

In Nederland kennen we hele wisselende weersomstandigheden. Zo kan het bijvoorbeeld de ene dag droog zijn, waarbij de zon ook zichtbaar is, maar kan...

Ben je van plan om een lekkend dak te repareren?

Heb je te maken met een lekkend dak? Dan is de kans groot dat je het zo snel mogelijk wilt vervangen of repareren. Een...

Hoe kun je het beste brokers vergelijken?

Wanneer je op zoek bent naar een plek om te investeren, is het handig om een broker te gaan zoeken. Je kunt namelijk niet...

Denk jij erover na om een fiets te kopen? Gebruik deze tips

Wil je graag weten of een fiets kopen iets voor jou is? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel leggen we alle voordelen...

Zomer, Zon en Strand: Tips voor vakantie met je hond

Het is weer zomer en de temperaturen lopen weer op. Wat is er nou leuker dan deze hete zomerdagen door te brengen met je...

Categorieën

Comments