Home Wonen Met dit middel pak je hardnekkige parasieten in je tuin aan

Met dit middel pak je hardnekkige parasieten in je tuin aan

0
Met dit middel pak je hardnekkige parasieten in je tuin aan

Je hebt enorm veel energie gestoken in het planten van bloemen, struiken en bomen en hebt na zwoegen en zweten een schitterende tuin aangelegd. Het enige dat je dan nog maar hoeft te doen is de tuin te onderhouden en er natuurlijk volop van genieten. Er zijn echter een aantal dingen die je daarbij behoorlijk kunnen hinderen. Schadelijke insecten en onkruid kunnen je tuinplezier behoorlijk bederven. Gelukkig zijn er genoeg middelen op de markt waarmee je effectief onkruid en schadelijke beestjes kunt bestrijden.

 

Grof geschut gebruiken voor het bestrijden van ongedierte

Wanneer je last hebt van ongedierte in de tuin en je wilt deze effectief bestrijden, dan voelt dat vaak alsof je complete oorlog moet voeren. En toch hoeft het je er niet zo heel zwaar aan te tillen. Het is vaak veel belangrijk dat je het juiste bestrijdingsmiddel inzet dan bijvoorbeeld de tijd die je besteedt aan het bestrijden van het ongedierte. Kalk is bijvoorbeeld een stof die in veel zeer effectieve bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. 

Kalkstikstof is bijvoorbeeld een bestrijdingsmiddel dat zeer effectief is gebleken bij de aanpak van specifiek ongedierte. Denk hierbij aan beestjes en insecten die in grote getallen aanwezig zijn en vaak lastig met gewone bestrijdingsmiddelen aan te pakken zijn. Bestrijdingsmiddelen waarbij kalk gebruikt wordt, zijn vaak vermengd met uiterst giftige stoffen. Dat maakt ze enerzijds zeer effectief, terwijl je er aan de andere kant wel voorzichtig mee om moet gaan.

 

Hardnekkig ongedierte bestrijden

Emelten zijn een goed voorbeeld van ongedierte dat zeer moeilijk aan te pakken is. Wie echter last heeft van emelten, zal echter wel snel in actie moeten komen, want deze kleine larven kunnen enorme schade aanrichten. Emelten zijn om twee redenen schadelijk voor je prachtige tuin. De eerste is dat emelten hun voedingsstoffen uit de wortels van je gazon halen. Hierdoor komt het gras los te liggen, met alle nadelige gevolgen van dien.

Een tweede effect van emelten in je tuin is dat vogels en andere dieren er dol op zijn. Zodra zij merken dat je tuin vol zit met emelten, zullen ze je hele tuin omspitten op zoek naar hun favoriete voedsel. Heb je last van emelten, dan is het zaak om direct in actie te komen. De beste periode om dit ongedierte te bestrijden is van mei tot juli, wanneer ze nog erg klein zijn. Heb je emelten bestrijden succesvol weten te doen, dan is het aan te bevelen het jaar erop nogmaals, voor de zekerheid, het gras met hetzelfde bestrijdingsmiddel te bewerken.