Home Wonen De vele voordelen van led verlichting

De vele voordelen van led verlichting

0
De vele voordelen van led verlichting

Steeds meer mensen kiezen ervoor om de halogeenlampen en gloeilampen in huis te vervangen voor led verlichting. Dit komt omdat er veel voordelen aan led verlichting zitten die de keuze voor led een stuk aantrekkelijker maken dan voor halogeen- of gloeilampen. Zit jij er aan te denken om de conventionele verlichting in jouw woning te vervangen voor led verlichting, maar twijfel je nog? Na het lezen van de vele voordelen in dit artikel zijn die twijfels misschien wel weggenomen!

Led is energiezuinig en bespaart geld

Een van de grootste voordelen van led verlichting is natuurlijk het stroomverbruik. Led verlichting is ontzettend energiezuinig. Het verschil met het energieverbruik van halogeen- en gloeilampen is zelfs zo groot dat je het direct terug ziet in een dalende energierekening. Led lampen verbruiken wel 80% tot 90% minder energie dan een gloei- of halogeenlamp. 80 tot 90%! Daarmee bespaar je dus echt veel geld op lange termijn en heb je de kosten voor de aanschaf van led verlichting gauw terug verdiend. Geen wonder dat zoveel mensen overstappen!

Led is duurzaam

Led lampen gaan een stuk langer mee dan conventionele lampen. Dit maakt de keuze voor led verlichting dus een zeer duurzame keuze. De gemiddelde led lamp heeft een levensduur van zo'n 30.000 branduren. Dit betekent dat een led lamp zo'n 5 tot 10 jaar mee gaat. Om maar even te vergelijken: dit is gemiddeld tien keer zo lang dan een traditionele halogeenlamp. Een traditionele gloeilamp gaat bijvoorbeeld maar zo'n 1000 branduren mee. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat dit verschil gigantisch is.

Led wordt niet warm

Een groot voordeel van led verlichting is dat een led lamp niet warm wordt. We weten allemaal dat het peertje van een gloei- of halogeenlamp ontzettend heet kan worden als het even aan heeft gestaan. En dit kan soms voor donkere plekken zorgen op het plafond of de muur. Bovendien kun je je handen lelijk verbranden als je een warme gloeilamp aanraakt. Met led lampen heb je dit probleem niet. Led verlichting is zo gemaakt dat alleen de fitting warm wordt.

Led heeft geen opstarttijd nodig

Led lampen hebben geen opstarttijd nodig zoals traditionele lampen dat wel nodig hebben. Dit houdt in dat als je een led lamp aan zet, deze meteen volop licht geeft. Dat een spaarlamp wat tijd nodig heeft om op te starten, weten we. Maar ook gloei- en halogeenlampen hebben een paar seconden nodig voordat ze volledig branden.

Met led creëer je sfeer

Met led verlichting kun je sfeer in huis creëeren. Led lampen komen in verschillende kleuren, en zo heb je dus de keuze uit koel licht of warmer licht. Dit kan een flink verschil maken op de sfeer in een ruimte. Ook zijn led lampen steeds beter dimbaar. Wel moet je er op letten dat de led die je koopt dimbaar is, want dit geldt niet voor alle led verlichting.

Led verlichting kopen bij Bes Led

Naast deze voordelen heeft led verlichting nog vele andere voordelen. Ben je na het lezen van dit artikel al overtuigd? Bij Bes Led vind je een ruim assortiment aan verschillende led lampen, en hun webshop raden wij dan ook ten zeerste aan. bes led – led verlichting kopen doe je gemakkelijk online! Dus, wat led je?