Home Wonen 3 vuurtafels op een rij met een Easyfires inbouwbrander

3 vuurtafels op een rij met een Easyfires inbouwbrander

0
3 vuurtafels op een rij met een Easyfires inbouwbrander

Sinds het begin van de mensheid zijn wij mensen geobsedeerd met vuur. Het is niet voor niets dat mensen al sinds duizenden jaren geleden samen komen rondom een groot vuur in het midden van de cirkel. Het vuur element geeft warmte, licht in de duisternis, intimideert ons soms en brengt ons samen. Hoe vaak betrap je jezelf er op dat je enkele minuten in stilte naar een knetterend vuur of zelfs een brandend kaarsje staart? Daarnaast is knetterend haardvuur en kaarslicht ook enorm gezellig en knus. Tegenwoordig zijn er verschillende manieren waarop je het vuur element stijlvol in huis kunt halen. Zo kiezen steeds meer Nederlanders voor vuurtafels in de tuin of op het terras.

Wat is een vuurtafel?

Een vuurtafel is letterlijk een tafel en terrasverwarmer in 1. Het kan een vierkante, rechthoekige of ronde tafel zijn met in het midden van de tafel een ingebouwde gashaard. Het is een multifunctioneel product. Je kunt er gezellig omheen zitten met vrienden en familie, en tegelijkertijd biedt het warmte en een gezellig warm licht als het al donker is. Vuurtafels brengen sfeer en gezelligheid en staan ontzettend stijlvol in elke tuin.

Het hele jaar door buiten zitten

Het fijne van vuurtafels is dat je het hele jaar door kunt genieten van lekker buiten zitten. In de zomer kun je gezellig buiten in de tuin zitten en dineren, terwijl het vuur temidden van de tafel zorgt voor een gezellige sfeer en warmte tijdens de koelere zomeravonden. Maar ook in de winter maakt een vuurtafel het een stuk aantrekkelijker om gezellig buiten te zitten met warme kleding, een goed glas (glüh)wijn en fijn gezelschap. Kun je je al voorstellen hoe gezellig dat is als de tuin bedekt is met een prachtig laagje hagelwitte sneeuw?

Het gemak van vuurtafels

Een groot voordeel van vuurtafels is hoe gemakkelijk het is om hem aan te zetten. Je hoeft bij een vuurtafel niet zoals bij een vuurkorf of houthaard zoveel moeite te doen voordat het vuur eindelijk brandt. Dit komt omdat vuurtafels voorzien zijn van een gashaard. Binnen een paar tellen heb je een prachtig haardvuur aan staan op tafel en kun je heerlijk genieten van de letterlijke en figuurlijke warmte.

Zelf een vuurtafel maken

Heb je net een nieuwe tuintafel gekocht of heb je een tuintafel die je eigenlijk nog niet weg wilt doen, maar zou je wel graag een vuurtafel willen? Dat is mogelijk. Je kunt namelijk bestaande tuintafels ombouwen tot vuurtafels. Als je bijvoorbeeld een mooie rechthoekige steigerhouten tuintafel hebt, kun je een Easyfires inbouwbrander rechthoek kopen en deze in de tafel verwerken. Hier hoef je geen kluskoning(in) voor te zijn. Zelf een vuurtafel maken is niet zo moeilijk. Op het internet vind je handige tutorials over hoe het moet. Zo kan ook jij straks heerlijk genieten van de voordelen van het vuur element.