Home Algemeen Zo richt je een openbaar toilet in

Zo richt je een openbaar toilet in

0
Zo richt je een openbaar toilet in

Een bedrijfspand dient aan een aantal belangrijke voorwaarden te voldoen. Dit hangt natuurlijk ook sterk af van de branche van het bedrijf. Voor het ene bedrijf dient een pand bijvoorbeeld als restaurant, voor de ander als kantoor. Maar er is een type faciliteit die vrijwel elk pand heeft. En dat is het toilet. De toiletruimte is een ontzettend belangrijke faciliteit voor gasten, klanten, werkgevers en werknemers. Het is belangrijk dat een toiletruimte aan een aantal eisen voldoet. En daar gaan we het in dit artikel over hebben.

Een brandschoon toilet is fijn

Een openbaar toilet bezoeken is niet altijd een even fijne ervaring voor iedereen. Sterker nog, het bezoeken van een openbaar toilet kan soms zelfs tot wat frustraties leiden. En dat geldt niet alleen voor mensen met smetvrees. Als een toiletruimte bijvoorbeeld niet goed schoon gehouden wordt, dan is de beleving van het bezoek alles behalve prettig. Hoe vaak komt het wel niet voor dat je als openbaar toiletbezoeker een toilet aantreft in een staat waarvan je gewoonweg droevig wordt? Of je nu een horeca onderneming of een kantoor bent, een niet-representatief toilet kan de reputatie van je bedrijf flink schaden. Daarom is het belangrijk dat je als bedrijf zorgt dat de schoonmaak van de toiletruimte op orde is. Werk met schoonmakers die op meerdere momenten van de dag de ruimte komen checken en schoonmaken met de juiste schoonmaakmiddelen. Zeker in deze tijd met het coronavirus is het belangrijk dat je alle openbare ruimtes extra goed schoon houdt en desinfecteert.

Krappe toilethokjes zijn niet prettig

Een fijne toiletruimte waar bezoekers komen zonder opkomende frustraties, is niet alleen brandschoon, maar ook goed ingericht. Het liefst zijn de toilethokken niet te krap, maar hebben ze wat ruimte om minimaal te bewegen. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld erg vervelend wanneer ze een klein en krap toilethokje in stappen en dreigen met hun schone kleding het toilet zelf aan te raken om de deur open of dicht te kunnen doen. Zeker vrouwen hebben hier last van als ze bijvoorbeeld een jurk dragen of een lange sjaal om hebben die bijna in de toiletpot hangt.

Handen wassen

Bij een goede inrichting van een toiletruimte hoort natuurlijk ook de mogelijkheid om de handen na het bezoek goed te kunnen wassen. Hiervoor zijn een of meerdere wastafels belangrijk, maar ook zeep, desinfecterende hand gel en een manier om de handen na het wassen te drogen. Hiervoor kun je een of meerdere blowers installeren. Kies liever niet voor een stoffen handdoek als het toilet met meerdere mensen gedeeld wordt. Dit klinkt misschien makkelijk en milieuvriendelijk, maar het is alles behalve hygiënisch. Niemand wil na het handen wassen de schone handen afdrogen aan een natte, gebruikte handdoek, zeker in deze corona tijden. In dat geval kun je het beste kiezen voor een handdoek dispenser met papieren handdoekjes.