Home Algemeen De vele voordelen van een shampoo bar

De vele voordelen van een shampoo bar

0
De vele voordelen van een shampoo bar

Heb jij al eens gehoord van shampoo bars? Dit zijn shampoos in vaste vorm, oftewel in een soort grote tablet. Je kunt ze op een schoteltje in de douche of op de badrand leggen, waar je ze elke keer neerlegt als je je haren hebt gewassen. Een shampoo bar biedt vele voordelen ten opzichte van shampoo uit plastic flessen, waarvan met stip op nummer één natuurlijk het feit dat er geen verpakking omheen zit. We gebruiken met zijn allen veel teveel plastic, en hoe kun je dat makkelijker verminderen dan met dit soort dagelijkse producten, die normaal gesproken in een verpakking zitten?

Een shampoo bar is er bovendien voor elk haartype, en dus ook voor het jouwe. Of je nu een speciale anti-roos shampoo zoekt, een shampoo bar voor vet of droog haar, of een speciale variant voor kinderen, ze bestaan allemaal!

Anti-roos shampoo met rozenblaadjes

De meeste mensen kennen alleen de bekende anti-roos shampoo uit plastic flessen. Deze werkt weliswaar snel en goed, maar hij is natuurlijk wel slecht voor het milieu. Wat je wilt is een anti-roos shampoo die het milieu niet schaadt, en die bovendien enkel uit natuurlijke ingrediënten bestaat. Dit is namelijk ook nog eens veel beter voor je haar. Je verwijdert er niet alleen de roos mee, maar je haar wordt ook zachter, glanzender en gezonder. Een natuurlijke anti-roos shampoo bevat vaak rozenblaadjes. Dit ruikt ontzettend lekker, en ze zijn ook nog eens heel effectief bij het bestrijden van roos, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt.

Natuurlijke shampoo voor kinderen

Ook mensen die een natuurlijke shampoo variant zoeken voor hun kinderen komen vaak uit op een zogeheten shampoo bar. Deze is namelijk gemaakt van niets dan natuurlijke ingrediënten, en dus prikken ze niet in de gevoelige kinderoogjes. Natuurlijk zijn er ook shampoo bars die wel een beetje prikken, maar de speciale variant voor kinderen is heel erg zacht. Deze voedt bovendien de hoofdhuid, net als de anti-roos shampoo dat doet, en dat is bij kindjes wel zo fijn. Ze hebben namelijk vaak nog een heel gevoelig huidje, die vaak droog is en een beetje schilfert. Als je een natuurlijke shampoo bar gaat gebruiken zul je echt verschil zien als je het vergelijkt met een normale shampoo voor kinderen.

Verminder het gebruik van plastic in je badkamer

De afvalberg op aarde wordt steeds groter. Je kunt zelf proberen zo min mogelijk plastic te gebruiken, te beginnen in de badkamer. Er zijn steeds meer badkamerproducten verkrijgbaar zonder plastic verpakking. Tandpasta tabletten bijvoorbeeld, die in een papieren zak worden bezorgd, of de hierboven genoemde shampoo bars. Dit zijn niet alleen natuurlijke producten die heel goed voor je huid, haar en tanden zijn, maar ze komen ook nog eens zonder plastic verpakking. Reden te meer om direct over te stappen en zo je steentje bij te dragen aan een beter milieu. Qua prijs zal het niet veel schelen met je reguliere schoonheidsproducten, dus daar hoef je het niet voor te doen. En doordat je zowel tandpasta tabletjes als shampoo bars online kunt bestellen hoef je er niet eens de deur voor uit om ze in huis te halen, handig!