Home Algemeen Weg met dat saaie kantoor!

Weg met dat saaie kantoor!

0
Weg met dat saaie kantoor!

Een kantoor blinkt niet uit van ultieme gezelligheid en sfeer. Op zich niet gek, er moet immers gewerkt worden, maar er is een vrij gemakkelijke manier om die sfeer te verhogen. Hoe? Heel simpel, met kantoorplanten die voor een wat groene tint zorgen in de omgeving. Met kantoorplanten kun je op een hele makkelijke manier de boel opfleuren en het komt nog met extra voordelen ook!

Planten hebben immers een zuiverend vermogen en dat levert verse zuurstof op. Niet alleen zorgen kantoorplanten dus voor een betere sfeer, het brengt ook nog eens betere zuurstof naar de werkvloer. Het mooiste van dit alles? Het maakt de medewerkers productiever en met een betere sfeer wordt het ook nog eens gezelliger. Een fijne win-win situatie, niet?

Allerlei soorten planten

Elk kantoor is anders en dat vraagt ook om een creatieve inrichting, want hierdoor past natuurlijk lang niet elke plant. Maar maak je niet druk, er is keuze genoeg. Zo zijn er kleine planten voor op de vensterbank of misschien zelfs het bureau van jouw medewerkers. Maar ook kun je de hoeken een beetje opfleuren met de wat grotere planten die net dat beetje meer stijl naar het geheel brengen.

De keuze is wat dat betreft ontzettend divers, waardoor er voor letterlijk elke situatie een geschikte plant te vinden is. Daarmee wordt het werken op kantoor nog leuker en fijner, want een beetje groen doet een mens altijd goed. Dat valt niet te ontkennen, mensen trekken immers ook graag de natuur in. Dus waarom de natuur niet naar kantoor brengen, als het toch kan?

Planten voor donkere hoekjes

Veel planten hebben natuurlijk daglicht nodig, net zoals wij mensen dat nodig hebben, maar er zijn altijd uitzonderingen. De grote kamerplant schaduw, het klinkt misschien wat gek of vaag, maar het spreekt eigenlijk best wel voor zich. Dit soort prachtige planten hebben namelijk heel weinig licht nodig en kunnen dus prima overleven in de schaduw. Dus dat ene donkere hoekje op jouw kantoor, of misschien wel bij je thuis, hoeft niet langer dat saaie hoekje te zijn.

Fleur het op met een schaduw kamerplant, zo benut je de ruimte ook nog eens nuttig. Daarnaast zorgt ook dat voor sfeer en natuurlijk meer groen, wat nooit verkeerd is. En zo heb je diverse manieren om dat saaie kantoor toch van een beetje meer schwung te voorzien!