Fietsvakantie in Nederland

-

Het is een onzekere tijd voor de reis industrie. Door de pandemie ligt de hele toerisme sector plat. Landsgrenzen zijn gesloten en verplichte quarantaines schrikken potentiële toeristen af. Daarnaast komt het prikken tegen corona maar langzaam op gang.

Toch snakken we met zijn allen naar vakantie. Naar wat ademruimte, het doorbreken van de sleur. Wie deze zomer het zekere voor het onzekere wil nemen, kan maar beter geen vlucht naar het buitenland boeken. In plaats daarvan gaan we met zijn allen voor de vakantie nederland.

Fietsen in Nederland

Ook in Nederland valt er gelukkig veel te beleven. De verre uithoeken van het land maken een wereld van verschil. Naast cultuur snuiven is er een andere activiteit wat je in Nederland misschien wel beter kunt doen dan in alle andere Europese landen: fietsen!

Alledaags

Fietsen is voor ons Nederlanders zo vanzelfsprekend, dat we het nauwelijks koppelen aan het vakantiegevoel. Maar veel toeristen komen massaal naar Nederland voor een fietsvakantie. In maar weinig landen heb je immers zo’n goed fietsnetwerk als in Nederland. Nederland kenmerkt zich door brede fietspaden, veilig gescheiden van wegen voor gemotoriseerde voertuigen. Ook is er een uitgebreid fietsknooppunten netwerk, wat het eenvoudig maakt leuke fietstochten te rijden. Daarnaast is het grootste deel van Nederland natuurlijk erg vlak. Ideaal voor op de fiets!

Meerdaagse fietstocht

Wie van fietsen houdt, kan zijn geluk dus niet op hier. Niet alleen dagtochtjes zijn in trek. Maar ook meerdaagse fietstochten. Slapen onderweg kun je meestal doen in hotels, B&B’s of op campings. Er zijn ook arrangementen waarbij de overnachting inbegrepen zit. Of arrangementen waarbij je bagage voor jou wordt vervoerd. Ideaal als je bijvoorbeeld je laptop mee wil nemen of geen keuze kan maken uit je favoriete boek.

Zuiderzeeroute

Heb je deze zomer nog geen plannen? Overweeg dan eens zo’n meerdaagse fietstocht. Een populaire optie is de Zuiderzeeroute. Zoals de naam al suggereert is het een rondroute rondom het IJsselmeer. In totaal duurt de tocht acht dagen. Daarin kruis je de Afsluitdijk, passeer je allerlei historische VOC steden, visserplaatsen en Hanzesteden.

Kustroute

Ook de kustroute is een populaire optie. Daarbij fiets je langs de hele kust van Nederland. Wie slim is, doet dat van zuid naar noord, zodat je de wind in de rug hebt. Je fietst langs spectaculaire stukjes Nederlandse waterbouw, door de duinen, en passeert allerlei kustplaatsen waar altijd wel een patatje met vis te scoren is. Je kunt de route zo lang maken als je wil, en er zelfs een stuk België, Duitsland of Scandinavië aan vastplakken!

Elfstedenroute

Een sport is nog meer Nederlands dan fietsen, en dat is schaatsen. Daarom is het niet vreemd dat ook de Elfstedentocht gefietst kan worden. De Elfstedenroute is een populaire fietstocht die je zowel kort (255 km) als lang (325 km) kunt maken. Je fiets langs de klassieke Friese dorpen waar je uiteraard altijd terecht kunt voor een borrel op het terras en bijzondere musea.

Deel dit artikel

Recente berichten

Ontdek de veelzijdigheid van kantenbanden

Als je nog nooit van kantenbanden hebt gehoord, maak je dan klaar om helemaal ondergedompeld te worden in deze fascinerende wereld. Kantenbanden zijn functionele...

Online shoppen: eerst inspiratie op doen, daarna thuis ontvangen!

Een stijlvolle garderobe begint met een goede dosis inspiratie. Of je nu een trendsetter of een tijdloze klassieker bent, het ontdekken van je persoonlijke...

Klein maar fijn

Het is vaak een uitdaging om een kleine badkamer er goed uit te laten zien en comfortabel te maken. Maar met de juiste planning...

Hoe raad je mensen aan hun economische effect op het milieu te minimaliseren tijdens hun reis in februari?

Reizigers die zich bewust zijn van hun milieu-impact, kunnen op verschillende manieren hun economische effect minimaliseren tijdens hun reis in februari. Milieubewust reizen is...

Wat is het huidige niveau van recycling ten opzichte van regulier papier?

Recycling heeft een enorme impact op het milieu, waardoor het van cruciaal belang is om te weten hoe het huidige niveau van recycling ten...

Categorie├źn

Comments