Fietsvakantie in Nederland

-

Het is een onzekere tijd voor de reis industrie. Door de pandemie ligt de hele toerisme sector plat. Landsgrenzen zijn gesloten en verplichte quarantaines schrikken potentiële toeristen af. Daarnaast komt het prikken tegen corona maar langzaam op gang.

Toch snakken we met zijn allen naar vakantie. Naar wat ademruimte, het doorbreken van de sleur. Wie deze zomer het zekere voor het onzekere wil nemen, kan maar beter geen vlucht naar het buitenland boeken. In plaats daarvan gaan we met zijn allen voor de vakantie nederland.

Fietsen in Nederland

Ook in Nederland valt er gelukkig veel te beleven. De verre uithoeken van het land maken een wereld van verschil. Naast cultuur snuiven is er een andere activiteit wat je in Nederland misschien wel beter kunt doen dan in alle andere Europese landen: fietsen!

Alledaags

Fietsen is voor ons Nederlanders zo vanzelfsprekend, dat we het nauwelijks koppelen aan het vakantiegevoel. Maar veel toeristen komen massaal naar Nederland voor een fietsvakantie. In maar weinig landen heb je immers zo’n goed fietsnetwerk als in Nederland. Nederland kenmerkt zich door brede fietspaden, veilig gescheiden van wegen voor gemotoriseerde voertuigen. Ook is er een uitgebreid fietsknooppunten netwerk, wat het eenvoudig maakt leuke fietstochten te rijden. Daarnaast is het grootste deel van Nederland natuurlijk erg vlak. Ideaal voor op de fiets!

Meerdaagse fietstocht

Wie van fietsen houdt, kan zijn geluk dus niet op hier. Niet alleen dagtochtjes zijn in trek. Maar ook meerdaagse fietstochten. Slapen onderweg kun je meestal doen in hotels, B&B’s of op campings. Er zijn ook arrangementen waarbij de overnachting inbegrepen zit. Of arrangementen waarbij je bagage voor jou wordt vervoerd. Ideaal als je bijvoorbeeld je laptop mee wil nemen of geen keuze kan maken uit je favoriete boek.

Zuiderzeeroute

Heb je deze zomer nog geen plannen? Overweeg dan eens zo’n meerdaagse fietstocht. Een populaire optie is de Zuiderzeeroute. Zoals de naam al suggereert is het een rondroute rondom het IJsselmeer. In totaal duurt de tocht acht dagen. Daarin kruis je de Afsluitdijk, passeer je allerlei historische VOC steden, visserplaatsen en Hanzesteden.

Kustroute

Ook de kustroute is een populaire optie. Daarbij fiets je langs de hele kust van Nederland. Wie slim is, doet dat van zuid naar noord, zodat je de wind in de rug hebt. Je fietst langs spectaculaire stukjes Nederlandse waterbouw, door de duinen, en passeert allerlei kustplaatsen waar altijd wel een patatje met vis te scoren is. Je kunt de route zo lang maken als je wil, en er zelfs een stuk België, Duitsland of Scandinavië aan vastplakken!

Elfstedenroute

Een sport is nog meer Nederlands dan fietsen, en dat is schaatsen. Daarom is het niet vreemd dat ook de Elfstedentocht gefietst kan worden. De Elfstedenroute is een populaire fietstocht die je zowel kort (255 km) als lang (325 km) kunt maken. Je fiets langs de klassieke Friese dorpen waar je uiteraard altijd terecht kunt voor een borrel op het terras en bijzondere musea.

Deel dit artikel

Recente berichten

Hoe bescherm je je woning tegen alle weersomstandigheden?

In Nederland kennen we hele wisselende weersomstandigheden. Zo kan het bijvoorbeeld de ene dag droog zijn, waarbij de zon ook zichtbaar is, maar kan...

Ben je van plan om een lekkend dak te repareren?

Heb je te maken met een lekkend dak? Dan is de kans groot dat je het zo snel mogelijk wilt vervangen of repareren. Een...

Hoe kun je het beste brokers vergelijken?

Wanneer je op zoek bent naar een plek om te investeren, is het handig om een broker te gaan zoeken. Je kunt namelijk niet...

Denk jij erover na om een fiets te kopen? Gebruik deze tips

Wil je graag weten of een fiets kopen iets voor jou is? Lees dan snel verder, want in dit blogartikel leggen we alle voordelen...

Zomer, Zon en Strand: Tips voor vakantie met je hond

Het is weer zomer en de temperaturen lopen weer op. Wat is er nou leuker dan deze hete zomerdagen door te brengen met je...

Categorie├źn

Comments