Home Reizen Fietsvakantie in Nederland

Fietsvakantie in Nederland

0
Fietsvakantie in Nederland

Het is een onzekere tijd voor de reis industrie. Door de pandemie ligt de hele toerisme sector plat. Landsgrenzen zijn gesloten en verplichte quarantaines schrikken potentiële toeristen af. Daarnaast komt het prikken tegen corona maar langzaam op gang.

Toch snakken we met zijn allen naar vakantie. Naar wat ademruimte, het doorbreken van de sleur. Wie deze zomer het zekere voor het onzekere wil nemen, kan maar beter geen vlucht naar het buitenland boeken. In plaats daarvan gaan we met zijn allen voor de vakantie nederland.

Fietsen in Nederland

Ook in Nederland valt er gelukkig veel te beleven. De verre uithoeken van het land maken een wereld van verschil. Naast cultuur snuiven is er een andere activiteit wat je in Nederland misschien wel beter kunt doen dan in alle andere Europese landen: fietsen!

Alledaags

Fietsen is voor ons Nederlanders zo vanzelfsprekend, dat we het nauwelijks koppelen aan het vakantiegevoel. Maar veel toeristen komen massaal naar Nederland voor een fietsvakantie. In maar weinig landen heb je immers zo’n goed fietsnetwerk als in Nederland. Nederland kenmerkt zich door brede fietspaden, veilig gescheiden van wegen voor gemotoriseerde voertuigen. Ook is er een uitgebreid fietsknooppunten netwerk, wat het eenvoudig maakt leuke fietstochten te rijden. Daarnaast is het grootste deel van Nederland natuurlijk erg vlak. Ideaal voor op de fiets!

Meerdaagse fietstocht

Wie van fietsen houdt, kan zijn geluk dus niet op hier. Niet alleen dagtochtjes zijn in trek. Maar ook meerdaagse fietstochten. Slapen onderweg kun je meestal doen in hotels, B&B’s of op campings. Er zijn ook arrangementen waarbij de overnachting inbegrepen zit. Of arrangementen waarbij je bagage voor jou wordt vervoerd. Ideaal als je bijvoorbeeld je laptop mee wil nemen of geen keuze kan maken uit je favoriete boek.

Zuiderzeeroute

Heb je deze zomer nog geen plannen? Overweeg dan eens zo’n meerdaagse fietstocht. Een populaire optie is de Zuiderzeeroute. Zoals de naam al suggereert is het een rondroute rondom het IJsselmeer. In totaal duurt de tocht acht dagen. Daarin kruis je de Afsluitdijk, passeer je allerlei historische VOC steden, visserplaatsen en Hanzesteden.

Kustroute

Ook de kustroute is een populaire optie. Daarbij fiets je langs de hele kust van Nederland. Wie slim is, doet dat van zuid naar noord, zodat je de wind in de rug hebt. Je fietst langs spectaculaire stukjes Nederlandse waterbouw, door de duinen, en passeert allerlei kustplaatsen waar altijd wel een patatje met vis te scoren is. Je kunt de route zo lang maken als je wil, en er zelfs een stuk België, Duitsland of Scandinavië aan vastplakken!

Elfstedenroute

Een sport is nog meer Nederlands dan fietsen, en dat is schaatsen. Daarom is het niet vreemd dat ook de Elfstedentocht gefietst kan worden. De Elfstedenroute is een populaire fietstocht die je zowel kort (255 km) als lang (325 km) kunt maken. Je fiets langs de klassieke Friese dorpen waar je uiteraard altijd terecht kunt voor een borrel op het terras en bijzondere musea.