Home Wonen De beste staat voor jouw tuin

De beste staat voor jouw tuin

0
De beste staat voor jouw tuin

Eindelijk komt het mooie weer eraan. Dat betekent voor velen van ons dat het tijd is om de tuin klaar te maken voor de aankomende zomer. In de warmere temperaturen is het natuurlijk heerlijk om buiten in de tuin te kunnen zitten. Zo kan iedereen thuis genieten van het mooie weer. Het is daarom noodzakelijk om ervoor te zorgen dat ook dit jaar de tuin weer op tijd straalt voor de zon. Om hiervoor te zorgen zijn veel mensen al bezig met het planten van de bloemetjes en plantjes. Tevens houden mensen vaker rekening met andere dieren en insecten. Zo kiest men momenteel veel voor een vogelhuisje of een insectenhuis. Op deze manieren kunnen ook andere levende wezens optimaal genieten van jouw tuin. Echter, zijn er helaas ook levende wezens die graag eten in de tuin. Dat kan ervoor zorgen dat jouw tuin aangetast wordt. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen, maar daarvoor is het wel belangrijk om te weten hoe je dat het beste kan doen. 

 

Plagen

Zo zijn er diverse plagen die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin aangetast kan worden. Hierbij wordt vaak meteen gedacht aan bijvoorbeeld mieren. Echter, zijn er ook andere soorten insecten die flinke schade aan de tuin kunnen veroorzaken. Een minder bekende variant hiervan is de emelt. Emelten eten veel gras en planten in de tuin. Hierdoor kunnen bruine, kale plekken op de grond van jouw mooie tuin ontstaan. Uiteraard wil je dit voorkomen, want het zou zonde zijn als al het werk en de tijd dat in de tuin gestoken is voor niets geweest zou zijn. Gelukkig zijn er daarom manieren ontwikkeld die ervoor kunnen zorgen dat de emelten niet meer in jouw tuin zullen komen. 

 

Hoe op te lossen? 

Een van de beste manieren hiervoor zijn aaltjes. Dit zijn levende organismen die zorgen dat de larven van de emelt niet zullen groeien. Hierdoor zullen de emelten uiteindelijk allemaal sterven, waardoor jij er geen last meer van zal hebben in jouw tuin. Dit klinkt misschien gevaarlijk voor de tuin, maar dat is allesbehalve het geval. De aaltjes richten zich namelijk alleen maar tot de larven. Zo zal jijzelf, maar ook de andere levende wezens in de tuin, geen last van de aaltjes hebben. De aaltjes zijn dan ook een biologisch vriendelijk bestrijdingsmiddel. Dit is de voornaamste reden dat aaltjes vaak als bestrijdingsmiddel gekozen worden. De aaltjes zullen zich plaatsen zowel op de grond als in de grond, zodat jouw tuin er op z’n best bij zal blijven liggen.