Home Reizen Car sharing is ideaal in drukke steden!

Car sharing is ideaal in drukke steden!

0
Car sharing is ideaal in drukke steden!

Als je in een drukke stad woont weet je hoe lastig het is om steeds een parkeerplek te moeten vinden voor je auto. Dat maakt het al snel minder aantrekkelijk om met de auto op pad te gaan. Een oplossing voor dit probleem is car sharing. Het is een innovatie die in Nederland tot stand is gebracht door Greenwheels.

 

Hoe werkt car sharing?

Een auto huren kan je op verschillende manieren doen. Zo kun je naar een leasemaatschappij gaan en maandelijks veel geld neerleggen voor een auto. Een andere aantrekkelijke optie is om gebruik te maken van car sharing. Hierbij betaal je alleen voor de momenten dat je de auto gebruikt en hoef je je niet druk te maken over het vinden van een goede parkeerplek. Een auto huren in de buurt biedt je namelijk de mogelijkheid om op diverse plekken te parkeren. 

 

Is car sharing duur?

Meestal als je een auto huurt voor een korte periode ben je veel geld kwijt. Bij Greenwheels valt dit reuze mee. Je hebt verschillende pakketten waaruit je kunt kiezen. Zo is het mogelijk om voor 0 euro per maand een abonnement te hebben. Bij zo’n abonnement betaal je wel meer geld per gereden kilometer en uur. Een abonnement waarbij je flink bezuinigt op de kosten per reis is de variant die 25 euro per maand kost. De kosten per uur zijn daarbij de helft goedkoper en de kosten per gereden kilometer liggen ook 10 cent lager. 

 

Kun je een auto van Greenwheels ook langer huren dan een dag?

De auto’s van Greenwheels kun je langer huren dan een dag. Wel is het daarvoor van belang dat je een auto reserveert in de app. Als je de auto bijvoorbeeld voor een weekend wilt huren ben je minder geld kwijt dan wanneer je de auto twee of drie dagen los huurt. Met de auto van Greenwheels kun je in principe overal naartoe in Nederland. Als je dus van plan bent om een weekend op vakantie te gaan, dan is het zeker aan te raden om Greenwheels te installeren. Het enige wat je nodig hebt voor een auto abonnement is een geldig rijbewijs. 

 

Waar vind je de meeste auto’s van Greenwheels?

Greenwheels is een erg snel groeiend bedrijf. Op dit moment zijn de meeste auto’s te vinden in Amsterdam. Op de tweede plek staat Utrecht en op de derde plek Rotterdam. Het merendeel van alle auto’s staan in deze drie grote steden. Echter, de verwachting is dat de auto op steeds meer plekken terug te zien zal zijn.