Home Wonen Bespaar op je energiekosten, kies voor dubbel glas

Bespaar op je energiekosten, kies voor dubbel glas

0
Bespaar op je energiekosten, kies voor dubbel glas

Nu de dagen weer korter worden, gaat steeds vaker de verwarming aan. Het energieverbruik neemt hierdoor weer toe waardoor ook de energiekosten op zullen gaan lopen. Wanneer jij graag wil besparen op je energiekosten, is het raadzaam om dubbel glas in je kozijnen te laten plaatsen wanneer je dit nog niet hebt. Dubbel glas wordt ook wel isolatieglas genoemd en zorgt voor een besparing op je energiekosten. Bij dit type glas zit er lucht tussen de twee glasplaten waaruit dubbel glas is opgebouwd. Wanneer jij graag dit type glas in je kozijnen wil, kun je eenvoudig online dit glas bestellen.

Online glas bestellen

Wanneer jij vrij handig bent, kun je misschien het enkele glas in je kozijnen zelf wel vervangen voor dubbel glas. Je kunt online het glas bestellen, zodat het glas met de juiste maatvoering bij jou thuis wordt bezorgd. Naast dat je online je glas kunt bestellen, kun je online ook terecht voor het bestellen van allerlei benodigdheden voor het plaatsen van glas. Hierbij kun je denken aan glaslatten, beglazingskit, glaszuignappen, een glaslepel, etc. Wanneer je zelf niet zo handig bent, kun je zowel het inmeten als het plaatsen van het glas overlaten aan een expert. Het plaatsen van dubbel glas in de kozijnen van je woning heeft veel voordelen. Dubbel glas zorgt er namelijk voor dat de warmte in je woning blijft. Daarnaast wordt het energielabel van je woning met behulp van isolatie glas verhoogt, waardoor je woning in waarde zal stijgen. Het plaatsen van dubbel glas in je kozijnen is dus een goede investering. Naast dat je dubbel glas in de kozijnen van je woning kunt plaatsen, kun je ook triple glas in je kozijnen plaatsen.

Triple glas

Triple glas is driedubbel isolatieglas. Deze glassoort wordt steeds populairder. Bij de nieuwbouwwoningen van tegenwoordig wordt er vaak standaard al gebruik gemaakt van triple glas. Driedubbel glas heeft een nog hogere isolerende werking dan dubbel glas. Hierdoor zul je dus nog eens extra besparen op je energiekosten wanneer je kiest voor deze glassoort. Daarnaast gaat triple glas gemiddeld dertig jaar mee wat maakt dat deze glassoort een investering voor de toekomst is. Wel is het belangrijk dat de kozijnen in je woning het gewicht van deze glassoort kunnen dragen wanneer je kiest voor triple glas. Driedubbel glas is namelijk veel zwaarder dan dubbel- of enkel glas. Een bijkomend voordeel van driedubbel glas is dat het een geluiddempende werking heeft waardoor je gemakkelijk de radio wat harder kunt zetten zonder dat voorbijgangers dit opmerken. Tevens zorgt triple glas voor veel minder condensvorming. Condensvorming op je ramen zie je met enige regelmaat bij enkel- of dubbel glas. Dit komt vaak door dat het in de woning vochtig is en vele warmer is dan buiten. Wanneer je overweegt om het glas in de kozijnen te vervangen, zodat je kunt besparen op je energiekosten, kun je voor zowel dubbel- als driedubbel glas kiezen.