Home Duurzaamheid Vergroen nú je gas en draag jouw steentje bij aan het milieu!

Vergroen nú je gas en draag jouw steentje bij aan het milieu!

0
Vergroen nú je gas en draag jouw steentje bij aan het milieu!

Klimaatverandering en vergroenen zijn tegenwoordig hot topicsElke dag komen deze onderwerpen wel ergens op de wereld ter sprake. We moeten zuinig zijn op onze planeet als we willen dat onze kinderen, kleinkinderen en de generaties daarna nog net zo kunnen genieten van onze aardbol als wij. Om die reden hoeven wij je vast niet te vertellen dat ook jij een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het milieu. Eén van de makkelijkste veranderingen die toch een grote impact heeft op het verduurzamen van de wereld, is het vergroenen van je gas. Wij vertellen je graag wat groen gas is en waarom het vergroenen van gas het beste idee van het jaar is. 

Wat is groen gas?

Groen gas is een goed alternatief voor de fossiele brandstof genaamd aardgas. Het is een duurzamere gasvorm die wordt gemaakt van biogas. Biogas is afkomstig van natuurlijke restproducten, zoals het gft-afval wat je in de groene container gooit, supermarktproducten die de houdbaarheidsdatum zijn gepasseerd en de mest die afkomstig is van onze geliefde koeien. Dit biogas wordt vervolgens omgetoverd naar groen gas, zodat het groene gas dezelfde kwaliteit heeft als aardgas.  

Waarom moet ik kiezen voor groen gas?

Allemaal leuk en aardig dat koeienmest omgezet kan worden in bruikbaar gas, maar waarom is het kiezen voor groen gas nou zo’n goed idee? Dat is een vraag die eenvoudig beantwoord kan worden door een aantal voordelen te benoemen: 

  • Groen gas is 100% afkomstig van Nederlandse bodem. Dit betekent dat er niets geïmporteerd hoeft te worden. Als wordt lokaal geproduceerd.  
  • Het gas is afkomstig uit hernieuwbare bronnen, waardoor we dit gas oneindig kunnen opwekken. Niet geheel onbelangrijk, aangezien we in Nederland behoorlijke gasgebruikers zijn.  
  • Al het onbruikbare voedsel en andere vormen van afval wat we normaliter weggooien, krijgt nu een hoger doel. Op die manier wordt de wereld steeds een beetje schoner en duurzamer 

Hoe vergroen je het gas van je woning?

Op dit moment wordt er ongeveer 135 miljoen m³ groen gas per jaar geproduceerd. De verwachting is dat dit getal in 2030 is opgelopen naar 2 miljard Hoog tijd dus om je bij de groene gasclub aan te sluiten. Een van de manieren om je gasverbruik te vergroenen is door het kopen van groene gas certificatenMet deze certificaten zorg je ervoor dat je écht groen gas gebruikt. Het certificaat verandert niets aan het contract dat je hebt met je energieleverancier. Simpel en snel geregeld
Wist je dat het zelfs mogelijk is om een groen gas certificaat cadeau te doen aan vrienden en familie? Vergroen daarom vandaag nog je gas (en dat van je vriendenkring) en draag jouw steentje bij aan het verbeteren van het milieu.