Home Duurzaamheid Leg het goed aan

Leg het goed aan

0
Leg het goed aan

Kunstgras kopen? Denk dan ook aan hoe het kunstgras aanleggen gaat gebeuren.

Kopen is het halve werk

De goede aanleg van kunstgras is belangrijk om het lang goed te houden. Zeker als je een bijzonder oppervlak hebt is het belangrijk om de aanleg goed uit te besteden. Denk bijvoorbeeld aan wat voor materiaal je oppervlak is. Kleigrond of aardegrond vraagt zijn eigen bevestiging. Daarnaast is de water regeling ook belangrijk om in de gaten te houden. Soms moet je kunstgras meer doorlatend of minder doorlatend zijn om er voor te zorgen dat je waterhuishouding onder de grond goed in elkaar zit. Dat is iets wat mensen vaak over het hoofd zien.

Water

Water is een vaak vergeten aspect van je tuin. Gras is gemakkelijk omdat het ervoor zorgt dat water goed opgenomen word en minder snel verdampt. Om datzelfde effect te krijgen met kunstgras vraagt enige aanpassingen aan wat voor product of techniek je gebruikt bij de plaatsing.

Voordeel kunstgras

Het voordeel van kunstgras voor de waterhuishouding kan vrij groot zijn. Dat hangt af van hoe je omgaat met onkruid. Naarmate een gazon groter is is het verleidelijk om te werken met bestrijdingsmiddelen om deze onkruid vrij te houden. Veel bestrijdingsmiddelen komen uiteindelijk wel in de waterhuishouding terecht. Kunstgras heeft daarmee het voordeel dat onkruid zich niet kan aarden in de kunstgras bodem. Een ander voordeel van kunstgras is dat het werkt ongeacht wat de ondergrond is. Zo hebben sommige mensen moeite planten te groeien als de aarde arm is qua voedingsstoffen. Een grasveld neemt dan veel van deze voedingstoffen weg waardoor de omringende paradepaardjes minder makkelijk tot hun recht komen. Een kunstgrasveld vraagt minder van de bodem. Dit kan in zo een arme grond het beste van beide werelden bieden. Dan heb je zowel een mooi gazon als prachtige bloemen in de border. Een ander bodemaspect wat tegen een normaal grasveld kan werken is bodemverontreiniging. Niet alle plekken zijn geschikt om te tuinieren. Wanneer je niet op de normale manier een mooi gazon kan krijgen is kunstgras daarmee een goede uitkomst. Bovendien kan de onderkant van kunstgras betere bescherming bieden tegen de bodem. Deze kan namelijk zo geplaatst worden dat deze weinig doorlatend is.

Denk aan korrels

Als het gaat om de acquisitie van een sportveld is het goed om te kijken naar de korrels die gebruikt gaan worden. Deze korrels zijn erg belangrijk voor het goed kunnen spelen op het veld. De korrel is misschien wel even belangrijk als de halm die je neemt!