Home Algemeen Hederaschutting

Hederaschutting

0
Hederaschutting

Bent u op zoek naar een manier om uw tuin af te scheiden van die van de buren? Bijvoorbeeld met een hederaschutting? Dan heeft u wellicht al een aantal mogelijkheden besproken of overdacht. En eerlijk gezegd, elke vorm van omheining heeft zo zijn voor- en nadelen. Daarom is het verstandig om goed na te denken over wat u van een schutting verwacht. Moet het duurzaam zijn, goedkoop, weinig onderhoud hebben of vooral snel gezet kunnen worden? U komt met de keuze uit afscheidingen al snel uit op bijvoorbeeld een betonschutting, een houten schutting of bijvoorbeeld een volle haag. Soms heeft u het geluk dat de buren al een haag hebben gepland en u hier dus geen omkijken meer naar hebt. Maar in de meeste gevallen wilt u iets dat direct een afscheiding creëert. Wat nou als er een schutting was die al de bovenstaande problemen in één keer op kan lossen?

Wat is een hedera?

Vaak vergissen mensen zich in wat een hedera nou eigenlijk is. Vaak denken mensen dat een hedera een soort bamboe is of een varen. Dat is beiden niet het geval. Een hedera behoort tot de klimopfamilie, maar ziet er wel iets anders uit. Een hedera groeit heel snel en heeft een liaanachtige, houtige, look. Het grote voordeel van hedera’s is dat ze heel snel groeien ook in de winter groen blijven. Zo zijn ze ook in de wintermaanden een groene baken in de tuin en dat is erg gezellig! Doordat een hedera zo snel groeit, hoeft u geen zomers lang te wachten tot de haag een keer dicht is. Een hederaschutting is namelijk binnen twee jaar volgroeid en zal vanaf dan eens per jaar bijgehouden moeten worden.

Waar kan ik een hederaschutting bestellen?

Wanneer u een schutting aan wilt schaffen, is het verstandig om goed naar uw budget te kijken. Een kant en klare haag van een hederaschutting is namelijk erg prijzig. Vooral als u er een groot oppervlak mee moet omheinen. In die gevallen kunt u kiezen voor een jonge hederaschutting, waarbij de hedera zelf nog jong is. Hierbij kunt u nog wel door de schutting heen kijken, maar binnen twee jaar is dat niet meer zo. Mocht u het vervelend vinden om door de schutting heen te kunnen kijken, kunt u een hederaschutting vaak ook met rieten bedekking bestellen. Hierbij is er een rieten mat tegen de achterzijde van de hederaschutting gezet, zodat hij vanaf het begin afsluit en u heerlijk beschut kunt zitten. De hedera zal, vooral in het begin, snel groeien en zodra hij volgroeid is, zal het riet overgenomen worden door hedera en langzaam vergaan.

Een schutting plaatsen

Wanneer u een hederaschutting gaat planten is het verstandig om de grond eerst gelijk te maken. Mocht het verschil hiervoor te groot zijn, kunt u kiezen om de palen waar de schutting aan komt vast op de juiste hoogte voor te boren. Zo weet u zeker dat de aangeschafte hederaschutting op de best mogelijke manier wordt geplaatst. Een schutting plaatsen is heel gemakkelijk zelf te doen, voornamelijk omdat een schutting niet zo zwaar is. Echter, als u dit liever uitbesteedt, is het vaak mogelijk om dit door de kwekerij die uw schutting levert te laten doen.