Home Algemeen Een compressor voor het werk in de tuin

Een compressor voor het werk in de tuin

0
Een compressor voor het werk in de tuin

Een compressor kan je voor veel doeleinden gebruiken. In mijn zoektocht naar het perfecte luchtgereedschap kwam ik uiteindelijk uit bij een compressor die het beste bij mijn klus paste. Omdat veel mensen niet precies weten wat een compressor is en waar je het voor kan gebruiken, vertel ik hier in mijn blog op Heerlijk-groen.nl meer over dit apparaat. Er zijn namelijk behoorlijk wat zaken waar je op moet letten bij het kopen van een compressor. Voor het uitvoeren van een klus in de tuin heb je dus zeker het juiste luchtgereedschap nodig.

Een compressor, wat is het precies?

Een compressor is een vorm van luchtgereedschap dat lucht aanzuigt, het samenperst en de samengeperste lucht vervolgens via een slang los laat. De machine  zorgt ervoor dat dit op een gereguleerde manier gebeurt. Dit apparaat is eigenlijk een aandrijving machine die andere machines die op lucht aandrijfbaar zijn kan voorzien van deze lucht. Een compressor is dus een multitool en zeer flexibel inzetbaar. Je kan er zoveel verschillende klussen mee uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan banden oppompen, verf spuiten, tegels weghakken, boren, slijpen of moeren vast en los draaien.

De Airpress Compressor

Airpress is één van de meest toonaangevende en bekende merken. Als je gaat voor het merk Airpress, dan kies je voor de hoogste kwaliteit. Je krijgt bij de aankoop ook een garantietermijn van een jaar. Airpress heeft een blauwe en groene serie. In de blauwe serie kan je kiezen voor olievrije of oliegesmeerde varianten. In de groene serie vind je logischerwijs de machines die aangedreven worden op elektriciteit. De elektrische motor kan tegenwoordig al voor net zoveel power zorgen. Deze serie staat bekend als zeer betrouwbaar.

Waar moet ik voor kiezen?

Natuurlijk zijn er veel verschillende varianten van deze machines beschikbaar voor verschillende klussen. Dat iemand anders blij is met een bepaald type wil niet zeggen dat dit voor jou ook de juiste keuze is. Belangrijk is om rekening te houden met het gebruik, vermogen en verwisselen van de accessoires. Bij het gebruik moet je rekening houden met het feit dat het luchtgereedschap kan worden aangedreven met genoeg power. Het vermogen is dus erg belangrijk, want niet elke compressor kan al het luchtgereedschap aandrijven met genoeg vermogen. Dit wordt uitgedrukt in watts. Het laatste puntje wat ik graag wil benoemen is het wisselen van accessoires. Dit is namelijk belangrijk als je veel verschillende apparaten gebruikt, dan wil je deze snel kunnen wisselen. De kwaliteit bepaalt vaak de gebruiksvriendelijkheid.