Home Duurzaamheid Duurzaam reizen

Duurzaam reizen

0
Duurzaam reizen

Ben jij je steeds bewuster van het feit dat jouw dagelijkse keuzes invloed hebben op het klimaat? Dan ben je niet de enige. In Nederland speelt duurzaamheid een steeds belangrijkere rol. Alleen samen kunnen we een beter klimaat bereiken. Ieder handje helpt dan ook bij het realiseren van een groenere en dus duurzamere samenleving. Wat kan jij doen? 

Neem de fiets in plaats van de auto

Moet je de kinderen afzetten op school voordat je naar het werk kunt? Dan is het natuurlijk handig om de auto te nemen. Lekker makkelijk en snel. Toch heeft die keuze veel invloed op het klimaat. Het autoverkeer is namelijk erg milieuvervuilend. Probeer daarom net wat vaker de fiets te nemen. Je zult zien dat het je energie geeft in de vroege ochtend. Werk jij ver van jouw woonplaats? Dan is het begrijpelijk dat je niet iedere dag met de fiets heen en weer wilt gaan. Toch kun je in dat geval beter het OV nemen in plaats van de auto. Daag jezelf dan ook uit om net iets vaker de auto te laten staan en geniet van de ochtendkrant in de trein richting werk.  

Ga voor een duurzame auto

Ondanks dat je vaker de fiets of het OV neemt, zal je nog steeds een auto nodig hebben zo nu en dan. Dat is in principe niet erg, want je kunt ook een duurzame auto rijden. Zo zijn elektrische auto’s veel beter voor het milieu dan auto’s die op benzine of diesel rijden. Daarnaast bespaar je er ook nog eens geld mee, omdat je in elk geval tot 2024 geen motorrijtuigenbelasting hoeft te betalen als je een volledig elektrische auto bezit. Wil jij toch overstappen naar een duurzame auto? Verkoop je auto dan binnenkort nog. Dit kan bijvoorbeeld via OSW.nl. Wacht niet langer af en ga voor een duurzamere auto. 

Interrail vakantie in plaats van het vliegtuig

Het is geen geheim dat vliegtuigen milieuvervuilend zijn. Toch gaan we er vaak mee naar mooie bestemmingen in de vakanties. Wist je dat je ook op een duurzamere manier naar geweldige plaatsen kunt reizen? Het is namelijk mogelijk om een interrailpas aan te schaffen. Je betaalt dan een bepaald bedrag en vervolgens kun je met de trein door heel Europa reizen. Waar je met het vliegtuig slechts reist naar één plek, biedt interrailen de mogelijkheid om allerlei wonderen in Europa te bezoeken. Niet alleen is interrailen een leuke ervaring, het is ook nog eens een duurzamere vakantie dan wanneer je met het vliegtuig gaat.