Home Financieel De onafhankelijke energievergelijker

De onafhankelijke energievergelijker

0
De onafhankelijke energievergelijker

Zelf heb ik weinig verstand energieleveranciers en waar je dan het beste kan bij aansluiten. Ieder jaar denk ik weer “jeetje wat zijn er toch veel leveranciers” en welke moet ik kiezen? Dit jaar heb ik ervoor gekozen om mij eens goed te laten inlichten over welke energieleverancier voor mijn huishouden het beste is. Daarbij kreeg ik hulp van een onafhankelijk energievergelijker.

 

Overstappen

De afgelopen drie jaar heb ik dezelfde energieleverancier gehad en was het mogelijk nu om overstappen naar een andere energieleverancier. Ik ben nooit ontevreden geweest over mijn energieleverancier en heb altijd het idee gehad dat ik een goede prijs betaalde per maand maar toch wilde ik weten of dit echt zo was. Een vriendin van mij verstelde dat ik online gebruik kon maken van een energievergelijker. Via een onafhankelijke energievergelijker heb ik gekeken naar de verschillende leveranciers en hun prijzen. Snel kwam ik er achter dat het niet alleen in mijn portemonnee zal schelen maar dat het mij ook energie zal besparen als ik ging overstappen. Zelf ben ik steeds milieubewuster aan het leven en probeer waar ik kan mijn leven aan te passen. Dus minder energieverbruik is niet alleen fijn voor mijn portemonnee maar ook goed voor het milieu. Hierom koos ik bewust voor de groenste energieleverancier want dat ik belangrijk. Het fijne is ook dat deze groene energieleverancier niet duurder is dan de andere energieleveranciers.

 

Zakelijk

Sinds dit jaar ben ik ZZPér en kan ik mijn energie zakelijk declareren. Tegenwoordig kunnen zowel ondernemers in het MKB als ZZPér gebruik maken van zakelijke energie. Ik wist niet dat ik als ZZPér hier recht op had. Ik dacht altijd dat zakelijk energie geleverd moest worden aan een pand dat een zakelijke functie heeft. Voor mij was het voordeliger om voor zakelijke energie te kiezen dan voor particulieren energie.  Dit kan je online vergelijken om zo te zien wat voor jou huishouden het voordeligst is. Zelf heb ik dit keer te tijd genomen om het eens goed uit te zoeken. Maar of ik je nu goed kan vertellen wat het beste is om te doen, dat weet ik niet. Ieder huishouden is anders daarom raad ik iedereen aan het online uit te zoeken wat het beste bij je past. Via een energievergelijker kan je zien welke leverancier een exclusieve actiecontract aanbied. Een belangrijke tip is wel let vooral op de keurmerken van de vergelijkingssites, de zelfverzonnen stempels zien er veelbelovend uit maar kunnen niet op waarheid zijn gebaseerd. Kijk op de stempels door een onafhankelijke instantie zijn uitgegeven.