Home Wonen Een Toscaanse Jasmijn is een echte aanwinst in iedere tuin

Een Toscaanse Jasmijn is een echte aanwinst in iedere tuin

0
Een Toscaanse Jasmijn is een echte aanwinst in iedere tuin

Heb  je een balkon, dakterras of tuin en vind je dat deze buitenruimte wel wat kleur en geur kan gebruiken? Dan hoef je niet verder te zoeken. Je kunt dan gaan voor een Toscaanse Jasmijn. Deze prachtige klimplant met bloemen met vijf blaadjes is niet alleen schitterend om te zien, je kunt de geur ook al van ver herkennen. De vanillegeur maakt dat je tuin zomers ruikt, zonder dat dit een overdreven geur is. Je kunt met Toscaanse Jasmijn, ook wel witte Jasmijn genoemd, de schutting laten begroeien, maar je kunt er ook een pergola of de gevel van je huis mee bekleden. Het duurt even voor je complete schutting is bedenkt met Toscaanse Jasmijn, maar het komt vanzelf. Je hebt er maar weinig onderhoud aan.

Welk onderhoud heeft de Toscaanse Jasmijn nodig?

Het is belangrijk dat je de Toscaanse Jasmijn plant in ruime grond, maar dit hoeft niet in de volle grond te zijn. Deze klimplant doet het, bijvoorbeeld op een dakterras, ook prima in een pot. Zorg dat je altijd kiest voor bemeste tuinaarde en geef de plant regelmatig wat water. Je hoeft de Toscaanse Jasmijn niet te snoeien. Je kunt iedere spriet die erbij komt gemakkelijk langs de schutting, regenpijp of pergola leiden. Verder hoef je er niets aan te doen.

Bloemen zijn goed voor de dieren in je tuin

Het is bekend dat er steeds minder bijen, vlinders en andere beestjes in je tuin zitten. Dit komt deels door de achteruitgang van ons milieu, maar ook doordat steeds meer mensen kiezen voor een volledig betegelde tuin en deze dan afwerken met kunstgras. Dat is natuurlijk lekker onderhoudsvrij, maar voor de insecten is het een drama. En we hebben deze insecten nodig om ervoor te zorgen dat er weer nieuwe bloemen en planten ontstaan. Een Toscaanse Jasmijn en andere bloeiende planten dragen bij aan het herstel van deze beestjes. Op kleine schaal, maar ieder beetje helpt!

Kies kleur en mix je klimplanten

Een Toscaanse Jasmijn is wit, maar je hoeft deze plant niet exclusief te gebruiken in je tuin. Zet er kamperfoelie naast en kies een mooie clematis voor extra kleur. Iedere plant bloeit weer net op een ander moment en op een gegeven moment bloeien ze allemaal tegelijk. Een grote bloemenpracht in je tuin! Dat is echt iets om naar uit te kijken. Je ziet dan dat er allerlei vlinders en verschillende soorten bijen op de bloemen afkomen. Een genot om te zien!