Home Algemeen Jouw keukenprins(es) in opleiding

Jouw keukenprins(es) in opleiding

0
Jouw keukenprins(es) in opleiding

Lekker eten

Als iemand die zelf heeft gewerkt als professionele chef en ontzettend veel waarde hecht aan lekker gekookt gerecht gemaakt met gezonde natuurlijke ingrediënten, hoopte ik altijd dat mijn kinderen ook een liefde voor koken zouden opbouwen. Ik heb recentelijk de fantastische film ‘Chef’ gezien. De film gaat over een professionele chef die niet is toegestaan te koken wat hij wil koken in zijn restaurant. De eigenaar wil namelijk dat de chef zijn klassiekers kookt terwijl de chef iets nieuws wil proberen. Tegelijkertijd heeft de chef ook weinig connectie met zijn zoon aangezien hij drukker is met zijn werk.

Uiteindelijk stopt de chef door slechte reviews omdat hij niet kan koken wat hij wil koken en begint hij een foodtruck waar hij sandwiches maakt. Hij gaat op een roatrip samen met zijn zoon en zijn beste vriend. Hij is een stuk gelukkiger hier aangezien hij eten kan koken waar hij passie voor heeft. Tegelijkertijd krijgt hij een betere band met zijn zoon doordat ze samenwerken in de truck.

Kinderen en koken

De band die koken brengt tussen de chef en zijn zoon was erg inspirerend voor mij. Toen ik kinderen kreeg hoopte ik dat ze ook al snel een liefde voor koken wilde opbouwen. Ik wilde ze dan ook van alles laten zien. Daarom was ik ook erg blij toen mijn dochter interesse begon te tonen in koken. Als ik begin met koken loopt ze vaak de keuken in om te helpen. Natuurlijk was het niet mogelijk voor mijn kind om echt te helpen met koken op een aantal simpele dingen na. Kleine kinderen zijn natuurlijk ontzettend klungelig en in de keuken zijn er veel te veel dingen waar ze zich aan kunnen bezeren.

Er zijn messen, kokend water, vuur en hitte etc. Daarom laat ik mijn kinderen voorlopig niet zomaar in de keuken. Mijn vader heeft zelf ooit per ongeluk heet water laten vallen wat deels mijn broertje raakte. Gelukkig was er niks aan de hand maar als het kokend water was had het heel erg kunnen zijn. Toch wil ik mijn dochter laten spelen met het idee van koken. De oplossing was een houten speelgoed keuken en keuken speelgoed accessoires. Dit natuurlijke houten speelgoed is fantastisch voor mijn kind om chef te spelen. Dat doet ze dan ook met veel plezier. Op deze manier hoop ik dat mijn kinderen een levenslange passie voor koken ontwikkelen net als ik. Want lekker eten koken is een hartstikke leuke hobby.